apo laa tarzan sangat KDN….

Menurut Menteri Keselamatan dalam Negeri, Tujuh pegawai Imigresen termasuk seorang berpangkat Timbalan Penolong Pengarah yang ditahan mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA)  kerana bersekongkol dengan ketua-ketua sindiket yang sangat berbahaya serta boleh memudaratkan keselamatan negara.

Sumber berkata,  Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat skandal itu dari sudut undang-undang rasuah, terutama mengikut Akta SPRM 2009, Kementerian Dalam Negeri (KDN) melihat isu itu dari sudut keselamatan negara kerana mereka terbabit adalah pembelot negara.

aikkkk pasaipa kena ISA ? dakwa kat mahkamah la kalau depa belot pada negara…dah lebih 50 tahun merdeka tak kan Malaysia masih tak de akta yg boleh mensabit dan menghukum orang yang belot pada negara ?… apa jadi dengan Akta Anti Penyeludupan Manusia 2007 (AKTA) 670 yang telah dikuatkuasakan pada 28 Februari 2009. Bukankah akta ini pernah digunakan untuk kes yg hampir sama pada 20 Julai 2009 melibatkan 5 pegawai kanan Jabatan Imigresen Johor dan empat perantara telah ditahan di beberapa tempat di Johor. Dan mereka telah disiasat mengikut Seksyen 13 Akta Anti Pemerdagangan Orang 2007 yang jika sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga 20 tahun dan denda. Mengapa dalam kes kali ini, kerajaan memilih Akta ISA? sapo la agaknya ketua2 sindiket yg ‘merbahayo’ tu ….. mencurigakan !!!

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: